Hoe wordt mijn privacy gegarandeerd?

Onderzoekers die Lookit gebruiken gaan akkoord met het handhaven van een gemeenschappelijke reeks aan standaarden over hoe gegevens worden beschermd en gedeeld. De Lookit heeft als topprioriteit de deelnemersgegevens te beschermen. Al uw gegevens, inclusief video’s, worden gecodeerd en via een beveiligde HTTPS-verbinding naar Lookit-opslag verzonden.

U kunt het experiment op elk gewenst moment beëindigen door het browsertabblad te sluiten. Als u besluit dat u zich niet prettig voelt bij het delen van uw video’s, kunt u ook besluiten de video’s aan het einde van het experiment in te trekken. Als dit het geval is, worden de video’s automatisch verwijderd.

 

Informatie over verschillende niveaus van privacy

Aan het einde van het experiment wordt u gevraagd om twee verschillende beslissingen te nemen over het delen van uw video’s.

Eerst wordt u gevraagd om een privacy niveau te kiezen voor uw video’s, waaronder:

  1. Privé: Dit privacy niveau zorgt ervoor dat uw videoclips alleen worden bekeken door bevoegde wetenschappers (Lookit-medewerkers, onze onderzoeksgroep en, als u ervoor heeft gekozen om uw gegevens te delen met Databrary, geautoriseerde gebruikers van Databrary.) We zullen de video’s bekijken om informatie vast te leggen over het gedrag van uw kind tijdens het onderzoek – bijvoorbeeld 9 seconden kijken naar afbeelding A en 7 seconden naar afbeelding B.
  2. Wetenschappelijk en educatief: Dit privacy niveau geeft toestemming om uw videoclips te delen met andere onderzoekers of studenten voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Onderzoekers kunnen bijvoorbeeld een videoclip laten zien tijdens een lezing op een wetenschappelijke conferentie. Het kan ook gebruikt worden voor een onderwijsgroep over cognitieve ontwikkeling. Een afbeelding/link naar de video-opname kan tevens in een wetenschappelijk artikel worden opgenomen. In sommige gevallen kunnen video’s of afbeeldingen online beschikbaar zijn, bijvoorbeeld als aanvullend materiaal bij een wetenschappelijk artikel. Het delen van video’s met onderzoekers helpt andere groepen om ons werk te vertrouwen en voort te bouwen.
  3. Publiek: Dit privacy niveau is bedoeld voor gezinnen die het geweldig zouden vinden om hun kind op de Lookit-website of in het nieuws te zien! Als u dit privacy niveau selecteert krijgen wij toestemming om uw videoclips te gebruiken en met het publiek te communiceren over ontwikkelingsstudies of het Lookit-platform. We kunnen bijvoorbeeld een korte videoclip posten op de Lookit-website, onze Facebook-pagina of in een persbericht. Uw video zal nooit voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Als u om wat voor reden dan ook geen privacy niveau selecteert, behandelen we de gegevens als ‘privé’ en delen we deze niet met Databrary. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen “Hoe wordt onze informatie veilig en vertrouwelijk gehouden?” en “Wie zal onze video zien?”.

Ten tweede wordt u gevraagd of u uw video wilt delen met Databrary. Databrary is een databibliotheek met beperkte toegang die gespecialiseerd is in het opslaan, streamen en delen van opnames (audio en video) die zijn verzameld als onderzoeksgegevens of documentatie. Het delen van gegevens zal leiden tot snellere vooruitgang in onderzoek naar menselijke ontwikkeling en gedrag. Onderzoekers aan wie toegang is verleend tot de Databrary bibliotheek, moeten ermee instemmen de gegevens met dezelfde hoge standaard van zorg te behandelen als in hun eigen laboratoria. Lees hier meer over de missie van Databrary.

 

<< Terug                                                                  Online Studie                                                                     Volgende >>