FAQ

Ben ik als ouder aanwezig bij het onderzoek?

Ja

Kan ik me tijdens het onderzoek nog terugtrekken van deelname?

U kunt zich op ieder moment terugtrekken van deelname: het onderzoek is geheel vrijwillig!

Krijg ik een vergoeding voor deelname aan het onderzoek?

U krijgt eventuele reiskosten vergoed en uw baby krijgt een boekje of speeltje als dank voor deelname.

Krijg ik de resultaten van mijn kind van het onderzoek?

We communiceren de resultaten van het onderzoek waar uw kind aan heeft meegedaan via de website en in wetenschappelijke publicaties. Bij de meeste onderzoeken op het babylab zijn de resultaten van één enkel kind niet interpreteerbaar.

Hoe worden mijn gegevens en die van mijn kind beschermd?

Overeenkomstig de Europese wetgeving van mei 2018 gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens van u en uw kind. We hebben twee soorten gegevens. Wanneer u zich aanmeldt bij het babylab komen uw naam en adresgegevens in onze deelnemerslijst terecht. Die lijst staat op een beveiligde pagina van de universitaire website, waar alleen geautoriseerde personen toegang toe hebben. Uw gegevens worden uit de lijst verwijderd wanneer uw kind 3 jaar wordt, of wanneer u aangeeft uit de deelnemerslijst verwijderd te willen worden.

Alle onderzoeksgegevens worden geanonimiseerd opgeslagen, met een code die niet herleidbaar is tot uw naam of die van uw kind. Het formulier dat u bij het onderzoek ondertekent voor goedkeuring aan deelname van het onderzoek door uw kind, wordt op een veilige plek bewaard tot het onderzoek afgesloten is. Daarna worden de formulieren op veilige wijze vernietigd.