Hoe doe ik mee aan de biologische bewegingsstudie?

Technische eisen

Om deel te kunnen nemen aan onze studies op Lookit, heeft u nodig:

  • Een laptop of desktopcomputer met een webcam (geen mobiel apparaat)
  • Een recente versie van de browser Chrome of Firefox. Helaas worden Internet Explorer en Safari niet ondersteund.

 

Het video-toestemmingsformulier: wat is het?

In plaats van een formulier te ondertekenen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier voor te lezen en vast te leggen dat u en uw kind akkoord gaan met de deelname. Dit wordt opgenomen met behulp van uw webcam. Deze video heeft dezelfde juridische waarde als het ondertekenen van een papieren formulier met de verklaring van de deelname. Indien we niet kunnen bevestigen dat u toestemming hebt gegeven vanwege technische problemen (bijvoorbeeld omdat het geluid niet goed is opgenomen), kunnen we helaas uw gegevens niet bekijken, downloaden of gebruiken.

 

Wat moet ik doen tijdens het experiment?

Ouders wordt gevraagd om met hun kind in de kamer te blijven voor de hele duur van het experiment. U kunt uw baby zittend op uw schoot of over uw schouder vasthouden.

Als u ervoor kiest om uw baby op schoot te houden, probeer dan niet met hem/haar te interacteren of hem/haar op welke manier dan ook te beïnvloeden. Baby’s leren de gehele tijd van u. Bijvoorbeeld als u voorstelt om naar een bepaald deel van het scherm te kijken, zullen ze u imiteren waardoor we de ware voorkeur van uw baby niet kunnen vastleggen!

 

Risico’s en voordelen

Er zijn geen risico’s verbonden aan deelname aan dit onderzoek. Terwijl uw baby plezier heeft, helpt u ons te begrijpen hoe zuigelingen zich ontwikkelen!

Het is echter belangrijk op te merken dat de gegevens van alle deelnemers als groep zullen worden geanalyseerd, aangezien individuele kijktijden door diverse andere factoren kunnen worden beïnvloed. De onderzoeksvraag zal worden beantwoord door te zoeken naar een algemene tendens in de groep. Daarom kan deze onderzoeksmethode niet worden gebruikt als een instrument om individuen met ontwikkelingsproblemen te identificeren.

 

<< Terug                                                                  Online Studie                                                                     Volgende >>